Rehabilitering och Friskvårdsträning

öppettider rehab/friskvårdsavdelningen

Måndag jämn vecka: 10:00-14:30
måndag ojämn vecka: 10:30-16:30
Onsdag: 13:00-20:30  NYTT!
Fredag: 08:00-15:30

Rehab:
Vi tar emot hundar och katter i behov av rehabilitering efter operation men även patienter som kräver konservativ behandling. Ditt djur skall ha träffat en veterinär före besök för rehabilitering hos oss och fått en diagnos.

Friskvård:
Även den friska individen i behov av fysträning av olika anledningar (exempelvis muskeluppbyggnad, komplettering till annan träning, viktminskning mm) är välkomna för friskvård/fysträning hos oss. Valmöjlighet att träna i vår vattentrask, styrketräna på vår vibb men
även balansbollsträning finns. För att friskvårdsträna ditt djur krävs ej att en veterinärundersökning görs.

VÅRT UTBUD

WaterWalker:

I en vattentrask tränar hunden på ett skonsamt och effektivt sätt upp framförallt sin muskulatur men även till viss del sin rörlighet. Rörelse i vatten ger minimal belastning på lederna samtidigt som vattnets motstånd ger en avsevärt ökad träningseffekt. Träning i vattentrask sker alltid med erfaren personal. Vi välkomnar såklart alltid att djurägaren är med men möjlighet till att sitta i vår massagestol under tiden kan förekomma efter att er hund är trygg i trasken och med oss. Katter behöver oftas stöd och pepp av djurägare vid gång i trasken.

Vibb:

Vibben utför vertikala rörelser på mellan 5-30 Hertz ( svängningar per sekund). Olika frekvenser ger olika typ av träning. Vibb är en bra behandlingsform av tex muskelspänningar, artros, ryggproblem, senskador. Framförallt katter brukar älska stunden på vibben.

Vill ni vibba går det att välja med personal eller på egen hand (efter introduktion). Vi har då förmånliga klippkort att erbjuda. 

4Leg Check®

Med 4Leg Check undersöker man hur patienten belastar/avlastar sina tassar i stillastående. Den är utmärkt för att göra uppföljningar och utvärdering av behandling/rehabilitering samt fungerar som hjälpmedel vid diffusare hältor tex vid ryggvärk. 

Massage

Vi erbjuder båda mer djupgående massage men även enklare i kombination med ex fysträningstillfälle. Massage kan hjälpa smärtlindringsmässigt och att få ned stressnivå i kroppen samt hjälper kroppen även att återhämta sig snabbare efter träning. 

Balansbollsträning

För bättre kroppskännedom och uppbyggnad såväl som att få kroppen att belasta sig rätt. Vi har ett utbud av flera olika balansredskap för din fyrbenting. En träning som görs både i rehabsyfte såväl som friskvårdssyfte. 


Ring 019-291001 eller kika in på kliniken så hjälper vi dig gärna!

På denna avdelning träffar du

Ingela Jansson
Leg. Djurjsukskötare och
Cert. hundfysioterapeut

Maria Svensson
Leg. Djursjukskötare
Cert. hundfysioterapeut